Lees & luister

Kom weer in verbinding

In mijn blogs neem ik je mee in mijn verhaal en vragen en deel ik de gedachten die ik tijdens deze zoektocht tegenkom.

 • Blog

  Je hart klopt altijd!

  Ontdek de kracht van innerlijke wijsheid met Brian Weiss’ quote. Leer luisteren naar je hart en maak de beste keuzes.

 • Blog

  Ontspullen: een avontuur van loslaten en groei

  Ontdek hoe het avontuur van ontspullen je niet alleen fysiek, maar ook emotioneel kan transformeren. Maak ruimte voor groei en vernieuwing in je leven. Als coach help ik je graag op deze reis van ontdekking en groei.

 • Blog

  Jouw stoel, jouw ruimte: het unieke design van je eigen plek innemen

  Ontdek hoe je jouw persoonlijke ruimte kunt vormgeven en je eigen plek in het leven kunt innemen. Kies je kleur, neem plaats en creëer een ruimte waarin je jezelf kunt zijn en kunt groeien.

 • Blog

  Ontdek de kracht van zelfreflectie voor een positieve mindset

  Ontdek hoe zelfreflectie en positieve gewoonten je mindset transformeren. Leer praktische tips voor meer zelfcompassie en optimisme.

 • Blog

  De kracht van een One Day Retreat

  Ervaar de kracht en een verkwikkende ontsnapping aan de dagelijkse drukte met een One Day Retreat, waarin Yin Yoga centraal staat. Gun jezelf essentiële rust en vernieuwing tijdens dit perfecte moment voor ontspanning.

 • Blog

  Alles wat je aandacht geeft, groeit

  Door je aandacht te richten op wat je wil en waar je naartoe wil groeien, kun je je leven vormgeven en betekenis geven aan je bestaan.

 • Blog

  Een Indiase vertelling over persoonlijk leiderschap

  Een Indiase vertelling over persoonlijk leiderschap die je herinnert aan de waarde van trouw zijn aan jezelf en het volgen van je innerlijke stem.

 • Blog

  Familieopstelling

  Door een familieopstelling meer helderheid, rust en ruimte. Kom krachtig in beweging vanaf je eigen plek.

 • Blog

  Ruimte maken voor jezelf

  Deze week bracht ik samen met Marianne van der Heide een zevental vrouwelijke artsen samen op een prachtige locatie in het noorden van Friesland, ooit allemaal dokter geworden om van betekenis te kunnen zijn voor een ander. Vanuit een verlangen mensen te helpen. Het verschil te kunnen maken. Zorgverleners voelen vaak wat de ander nodig heeft en neigen daar naartoe te bewegen, onbewust. Dat kost energie.De aandacht bewust bij zichzelf houden is regelmatig een uitdaging. Bij jezelf blijven en ruimte creëren voor jezelf is een zoektocht naar balans.

 • Blog

  Dankbaar

  Als je zo’n mooie review ontvangt van een klant over de beweging die onze samenwerking haar heeft opgeleverd dan voel ik dankbaarheid. Bovendien inspireert het me aandacht te blijven geven aan dat waar verbinding en betekenisvol persoonlijk leiderschap voor mij over gaat.  Ik hoop je te inspireren jezelf goed te leren kennen en duidelijk te zijn over wie jij bent en wat je nodig hebt. Zodat je meer jezelf kunt zijn en echt het leven kunt leiden dat jij wilt of voor ogen hebt. Dicht(er) bij jezelf komen en de vrijheid vinden om je eigen keuzes te maken. Dat gun ik je.

 • Blog

  Vertragen en reflecteren

  De zomer kent genoeg dagen om te  v e r t r a g e n.

  Rustig aan je dingen doen, een beetje lummelen, even de boel de boel laten en mijmerend vertoeven op een fijn plekje.

  Een mooie kans om in de zomerweken tijd en ruimte te creëren voor reflectie. En terug te blikken op de periode die achter je ligt. Reflecteren op dat wat er zoal gebeurd is, of op datgene wat juist niet. En vooruit te blikken op de tijd die voor je ligt. Welke kansen en mogelijkheden liggen er in het verschiet.

 • Blog

  Veerkracht en nieuwe betekenis

  Soms doet het leven pijn. Tegenslag en verlies horen bij je bestaan, het zuur des levens. Privé of in je werk gebeuren er dingen waardoor het soms flink tegenzit. Veranderingen die je uit je comfortzone halen, intense gevoelens en emoties teweegbrengen,  die zingevings- en levensvragen kunnen oproepen.

 • Blog

  Kalmeer je mind met je ademhaling

  Sta je altijd ‘aan’, ervaar je (werk)stress en ben je vaak net iets té druk? Heb je gedachten die maar rond blijven malen in je hoofd en lukt het je niet goed om tot rust te komen?

 • Blog

  Contextueel kijken

  In coaching onderzoeken we je verlangen naar verandering en zoeken we naar nieuwe mogelijkheden in je werk of je privéleven. Ik coach onder andere vanuit de contextuele benadering

 • Blog

  Persoonlijk leiderschap

  Herken je dat? Op bepaalde momenten in je leven kom je op een kruispunt te staan. Je komt er ineens achter dat je het contact met jezelf bent verloren.

 • Blog

  Betekenis en verbinding

  Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met kleine en grote, ingrijpende veranderingen die levensvragen met zich mee brengen.

 • Blog

  Nieuwe lente, nieuw begin

  De lente is mijn favoriete seizoen. Het voorjaar is een tijd waarin alles zich vult én laat zien met nieuwe energie.

Reviews

Keuzes maken gaf me stress. Rustig, relativerend en motiverend heeft Marieke me geholpen tot een besluit te komen. Het sparren met Marieke heeft me geleerd hoe ik zelf in elkaar zit en hoe ik inzicht krijg in anderen. 

Sara
06 26 89 88 73
Bel mij terug

Bel mij terug