Coaching

Kom weer in verbinding

Ik bied je coaching voor betekenisvol persoonlijk leiderschap. Samen staan we stil en gaan van daaruit op zoek naar de rust en ruimte die jou helpen om weer in verbinding met jezelf te komen.

Wat kun je verwachten als resultaat van onze coachingsessies?

  • Je ervaart meer rust, ruimte en balans in je leven
  • Je gaat steviger vanuit je eigen kracht en jouw eigen plek handelen en keuzes maken
  • Je verbindt je vanuit ontspanning en vertrouwen met jezelf en de mensen om je heen
  • Je luistert naar je intuïtie en naar de wijsheid van je lijf

Verbinding tussen lichaam en geest

Een gezonde connectie tussen je hoofd, hart, lijf en ziel heeft impact op hoe je je voelt, je leven leidt en op de keuzes die je maakt. Wanneer je hele systeem in verbinding is, functioneer je op je best, voor jezelf én voor anderen. Je komt (weer) in beweging, verbinding en balans met jezelf.

Denk je nu: ‘ik zou wel een coachingstraject willen volgen, maar ik ben te druk’? Dan is dit coachingstraject juist iets voor jou. Tijd voor verandering! Gun jezelf tijd om bewust aandacht te besteden aan de verbinding met jezelf. Ik ga je helpen om tijd te creëren voor rust en ontspanning waardoor je keuzes kunt maken die bij je passen. Ben jij bereid om te investeren in jezelf?

Contextueel en systemisch kijken

Wat is jouw plek en hoe beweeg je je op die plek?

Tijdens een coachingsessie brengen we jouw coachingvraag contextueel en systemisch in beeld.

Jouw context, jouw familiesysteem heeft effect in het verleden, heden en in de toekomst. We hebben oog voor jouw familiegeschiedenis en het web van alle personen en gebeurtenissen waar jij mee verbonden bent en dat zich over meerdere generaties uitstrekt.

We gaan jouw eigen plek in deze context onderzoeken. Coachvragen staan niet los van wat in de generaties is ontvangen en doorgegeven. We brengen je context in beeld met behulp van visuele voorstellingen van je familiebanden.

Een genogram (stamboom) geeft je een duidelijk overzicht van je familiegeschiedenis en de impact voor het heden en de toekomst. Met behulp van familieopstellingen help ik jou inzicht te krijgen in de verschillende familiebanden en patronen.

In het coachinggesprek stel ik je vragen over jouw familiegeschiedenis, zelfs over je grootouders en overgrootouders. We kijken wat er allemaal speelt en wie daar bij betrokken zijn. Hoe is je relatie met al deze mensen, wat is de verhouding van deze relaties en hoe beïnvloeden jullie elkaar? En wat is de impact van gebeurtenissen voor deze mensen geweest? Wat heeft er allemaal gespeeld en hoe werkt dat nu nog onbewust door?

Het onzichtbare zichtbaar maken

Onbewuste patronen worden zo weer zichtbaar en voelbaar. Als je op deze manier leert kijken, neem je veel meer waar dan je met je blote oog kan zien of wat je zelf kan bedenken.

Je kunt het verleden niet veranderen maar wel de manier waarop jij ernaar kijkt, waardoor je ook anders gaat kijken naar huidige gebeurtenissen of relaties en ook de toekomst anders voor je kunt zien.

Mijn kracht is jou essentiële vragen te stellen en zo nieuwe perspectieven bij je te creëren, waardoor je gaat zien en ervaren wat de impact is van je context op jouw doen en laten.

De vragen die ik stel nodigen je uit om nieuwsgierig te zijn naar de invloed van je context op je functioneren. Wat maakt dat je de dingen doet zoals je ze doet of altijd hebt gedaan?

Je gaat je eigen functioneren in je leven beter begrijpen en leert er constructiever mee omgaan. Ik stimuleer je in beweging te komen in de vorm van verbindende acties.

Jij komt krachtig in beweging vanaf jouw eigen plek, je eigen grond.

Wanneer je je eigen ruimte inneemt en echt naar jezelf kijkt, leer je:

  • andere keuzes maken dan je tot nu toe gewend bent
  • je patronen en daarmee jezelf beter begrijpen
  • zien waar je verantwoordelijkheden liggen en waar deze ophouden
  • loslaten wat niet meer dienend voor je is
  • een nieuwe balans vinden tussen je eigen behoeften en die van de ander
  • ruimte en rust ervaren

Ben je benieuwd of coaching iets voor jou is? En ben je klaar voor een gesprek waarin we jouw vraag samen formuleren? Laten we kennismaken!

One-day Narratieve Coaching

De kracht van jouw levensverhaal

Welk verhaal vertel jij jezelf en anderen over jezelf? Door te vertellen geef je betekenis aan de wereld om je heen. Je hebt verhalen over je jeugd, je vrienden en familie en verhalen over jezelf. Door te vertellen reflecteer je op je leven… lees verder

Reviews

Met haar nieuwsgierigheid en scherpe blik helpt Marieke je goed te kijken en luisteren: hoe zit het nu precies? Haar creativiteit en humor zorgen voor de juiste duiding en relativering.

Paul
Bel mij terug

Bel mij terug